Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از جلوه‌­های توجه دولت­‌ها به نیازهای گروه‌­های اجتماعی پایی‌ن­دست و نیازمند به حمایت­‌های اجتماعی، ارائه تسهیلات اجاره و خرید مسکن توسط این گروه­‌های اجتماعی با شاخص‌­های حمایتی به گونه‌­ای است که افراد عضو این گروه­‌های اجتماعی متناسب با شرایط مالی خود بتوانند مشکل مسکن خود را حل کنند.

به گزارش ایران اکونومیست - با آغاز فعالیت دولت سیزدهم تأمین مسکن با شرایط حمایتی برای گروه‌­های وسیع کم­‌درآمد جامعه در دستور کار قرار گرفت و با توجه به اهمیت آن به یکی از مهم­ترین تعهدات دولت در قالب تولید یک میلیون واحد مسکونی در هر سال ابلاغ و عملیات اجرایی آن آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان افراد دارای معلولیت به ویژه افراد تحت پوشش حمایت­‌های سازمان بهزیستی از شاخص‌­ترین گروه‌­های واجد شرایط برای دریافت مسکن حمایتی تلقی شدند. در این راستا گروه‌­های مختلف معلول بسته به شرایط در گروه‌­بندی‌­های مختلف حمایتی قرار گرفتند.

برای خانوارهای دو معلول به بالا طرح ویژه­ای با مشارکت سازمان‌­ها و نهادهای مختلف از سال­‌های قبل در دستور کار قرار گرفت که به گفته معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی از ۲۳هزار خانوار مشمول این طرح و با اعضای معلول بین ۲ تا ۹ نفر ۱۴هزار خانوار تاکنون واحدهای مسکونی خود را دریافت کردند.

در این طرح بنیاد مستضعفان نقش حامی محوری را دارد. برای سایر گروه­‌های دارای معلولیت سازمان بهزیستی طی تفاهم‌­نامه با وزارت راه و شهرسازی در پی تأمین ۱۶۰هزار واحد مسکونی برای افراد واجد شرایط است. در این مورد، گذشته از حمایت‌­های مقرر از سوی وزارت راه و شهرسازی سهم آورده افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی از سوی این سازمان به تناسب مسکن شهری و روستایی پرداخت می­‌شود. اما این روزها افراد معلول با اعلام اعتراض­ خود خواهان اصلاح شرایط ثبت‌­نام خود در طرح ­های مسکن حمایتی هستند.

علیرغم ابلاغ وزارت راه و شهرسازی به مدیران کل استانی خود مبنی بر پرداخت سهم آورده افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد حضرت امام (ره) از سوی این دو سازمان و نهاد حمایتی متناسب با پیشرفت پروژه ­های مسکن ویژه افراد تحت پوشش آنها از جمله افراد دارای معلولیت، این افراد همچنان پیامک ­های ضرورت پرداخت سهم آورده ۴۰ میلیون تومانی خود را دریافت می ­کنند که در غیر اینصورت ثبت نام آنها در این طرح منتفی خواهد شد. اصلاح این امر در نامه رئیس سازمان بهزیستی به وزارت راه و شهرسازی نیز مورد تأکید قرار گرفته است.

 

 

مشکل دیگر قید و الزام معلول جسمی - حرکتی بودن افراد معلول ثبت­ نام کننده در طرح ­های مسکن برای معافیت از شروط الزامی متأهل و سرپرست خانوار بودن در تبصره ۱ ماده ۱ آیین ­نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید مسکن است. به عبارت دیگر در تبصره ۱ ماده ۱ این آیین­ نامه برخی گروه­ ها از شرایط عمومی ثبت­ نام استثناء شده­ اند از جمله حذف الزام متأهل و سرپرست خانوار بودن برای زنان خود سرپرست از ۳۵ سال به بالا، نخبگان علمی و افراد معلول جسمی – حرکتی بالای ۲۰ سال. قید جسمی – حرکتی بودن افراد معلول برخوردار از این تسهیلات عملاً موجب محرومیت افراد معلول غیرحرکتی از جمله نابینایان، ناشنوایان، اعصاب و روان برای برخورداری از این تسهیلات شده است. امری که موجب مشکلات بسیاری برای ثبت­نام افراد معلول غیرجسمی – حرکتی در طرح­ های حمایتی مسکن شده است.

این خواست معلولان غیرحرکتی که طی درخواست تشکل ­های معلولان این گروه­ ها به وزارت تعاون منعکس شده است، هم اکنون در دست پیگیری است. مسئولین مسکن سازمان بهزیستی تا زمان انجام این اصلاحات از سوی وزارت راه و شهرسازی از افراد معلول واجد شرایط خواسته ­اند به منظور حفظ حقوق ­شان برای برخورداری از حمایت ­ها و تسهیلات مسکن ویژه آنان در طرح­ های مسکن به شکل عادی ثبت­ نام کرده و هنگام درخواست ارسال مدارک با مراجعه به کارشناسان بهزیستی محل اقامت و ارائه مدارک ثبت­ نام اسامی این افراد جهت برخورداری از تسهیلات عدم الزام تأهل و سرپرستی خانوار توسط کارشناسان ذیربط در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گیرد.

هر چند این اقدام در جهت حفظ حقوق افراد معلول صورت می­ پذیرد اما ضروری است با انجام هماهنگی ­های میان­بخشی لازم شرایط ثبت ­نام افراد معلول در طرح­ های مسکن شفاف‌­سازی شده و ضمن ممانعت از سردرگمی این عزیزان از ضرورت مراجعه مکرر آنها به دوایر دولتی جلوگیری شود.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: معلولان ، سازمان بهزیستی کشور ، مسکن ملی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: معلولان سازمان بهزیستی کشور مسکن ملی وزارت راه و شهرسازی سازمان بهزیستی افراد تحت پوشش افراد معلول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۲۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخشی‌نگری مانع پیشرفت مازندران می‌شود

ایسنا/مازندران استاندار مازندران با اشاره به این که تعهد ساخت ۱۶۴ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن مازندران دست یافتنی است و فقط به همت و تلاش و همگرایی وابسته است‌، گفت: بخشی نگری مانع پیشرفت و آبادانی مازندران می‌شود.

یوسف نوری روز شنبه در جلسه شورای تامین مسکن مازندران، با عنوان اینکه طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم به صورت جدی پیگیری می‌شود، اظهار کرد: تامین مسکن در افزایش نرخ ازدواج و باروری مازندران بسیار تأثیرگذار است لذا از فرمانداران  تقاضا داریم تا در تامین زمین مسکن حمایتی همت بیشتری داشته باشند.

وی افزود: موانع تامین زمین مسکن حمایتی مازندران باید با همکاری و مشارکت دستگاه‌های اجرایی برطرف شود لذا روش‌ها و همگرایی‌ها در اجرای طرح‌ها بسیار مهم است و هر یک از شهرستان‌های مازندران در طرح نهضت ملی مسکن باید برای مسکن حمایتی وارد عمل شوند.

نماینده عالی دولت سیزدهم در مازندران تصریح کرد: مازندران حدود سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و بنا به اعلام دو نهاد بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) بیش از ۲۴۰ هزار خانوار زیر پوشش خود دارد و از خدمات حمایتی برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه داشبورد طرح نهضت ملی مسکن مازندران باید در فناوری‌های جدید عملیاتی شود، تصریح کرد: یعنی شماره انداز پیشرفت روزانه ساخت نهضت ملی مسکن مازندران باید طراحی شود.

استاندار مازندران با بیان این که عمده مشکلات و موانع استان در سایه همگرایی حل و فصل می‌شود، گفت: طرح‌های هادی روستایی مازندران باید متناسب با ظرفیت‌های هر منطقه طراحی شود، این که در روستایی خالی از سکنه، طرح‌های هادی تهیه شود، صحیح نیست.

نوری با اشاره به اینکه، نظام مسائل هر شهرستان با همکاری فرمانداران باید بدون مراجعه به استان حل و فصل شود و به جلسات استانی منتقل نشود، بیان کرد: ساخت مسکن محرومان مازندران را خیلی جدی بگیریم، چراکه این مقوله سبب رضایت مردم از نظام می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بخشی‌نگری مانع پیشرفت مازندران می‌شود
  • مازندران در تعهد ساخت ۷۰ هزار واحد مسکن حمایتی عقب ماند
  • برای خانه‌دار شدن افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی برنامه داریم
  • بلیت هواپیما و دیگر سامانه های حمل و نقل برای معلولان نیمه بها شد
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • سهمیه مازندران در مسکن ملی ۱۶۴ واحد است
  • تخصیص پروژه مسکن به بیش از هزار نفر از متقاضیان نهادهای حمایتی در استان
  • تخصیص پروژه مسکن به ۱۰۱۴ نفر از متقاضیان نهادهای حمایتی در استان زنجان
  • ۵۵۵۸متقاضی واحدهای مسکن ملی درزنجان تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند
  • ساخت مسکن برای بیش از ۱۴ هزار خانواده دارای ۲ معلول به بالا در کشور